Türk tiyatrosuna 'Ortak Yapım' desteği

Türk tiyatrosuna 'Ortak Yapım' desteği

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Pandemi sürecinde zor günler geçiren Türk tiyatrosuna destekler devam ediyor. Yeni oyun üretimine destek sağlamak maksadıyla “Ortak Yapım” projesi için bir araya gelen BKM, DasDas, ENKA Sanat, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) ve Zorlu PSM, projenin neticelerini Zorlu PSM Sky Lounge’da gerçekleşen bir basın toplantısıyla açıkladı.

MURAT ÖZTEKİN

10 yeni eserin ortaya çıkarılacağı proje çerçevesinde Ceyda Aşar’ın “Oysa, Maviydi Gök Bu Sabah”, Gökhan Erarslan’ın “Nuh’un Gemisini Aramak”, Şamil Yılmaz’ın “Haset”, Ülkü Oktay’ın “Fikri’nin Vişne Bahçesi” ve Zeynep Kaçar’ın “Şirket” isimli oyunları desteğe değer bulundu. Seçilen beş oyuna ek olarak, seçici kurul tarafından belirlenen beş oyun yazarı da proje çerçevesinde sahnelenecek oyunlarının yazımını tamamladı. Zorlu PSM Genel Müdürü Murat Abbas “Türkiye’deki tiyatro tarihinde böylesine güçlü kurumların bir araya gelmesi gerçekten bir ilk. Bu proje, pek çok oyun yazarı, yönetmen ve oyuncuya mesleklerini icra edebilmeleri için fırsat sunmuş olacak” diye konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...