Elektronik sigarada düşük riski: Nane ve mentol aromalısı daha tehlikeli

- Güncelleme:
Elektronik sigarada düşük riski: Nane ve mentol aromalısı daha tehlikeli

SAĞLIK Haberleri

Avrupa ve ABD'de elektronik sigara kullanıcılarının sayısı giderek yükselirken anne adayları arasında yapılan bir araştırmada çarpıcı sonuçlara ulaşıldı.

ZİYNETİ KOCABIYIK'IN HABERİ - ABD’de yapılan bir araştırma nane ve mentol aromalı elektronik sigara sıvısı kullananan anne adaylarının düşük yapma riskinin 2 kat daha yüksek olduğunu ortaya koydu.600 hamile kadından alınan sağlık verilerinin değerlendirildiği çalışmada bilim adamları hamilelik sırasında veya hemen öncesinde nane veya mentol aromalı elektronik sigara kullanan kadınların, diğer aromalara kıyasla anne karnında bebek ölümü yaşama ihtimalinin yüzde 227 daha fazla olduğunu gösterdi. Çalışmanın yazarları, elektronik sigaraları tatlandırmak için kullanılan kimyasalların vücutta iltihaplanmaya sebep olabileceğini ve hücrelere zarar verebileceğini vurguluyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...