Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Yerli ve milli kanama durdurucu

Yerli ve milli kanama durdurucu
Fotoğraf Başlığı Yerli ve milli kanama durdurucu

Kayseri Devlet Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İsmail Altıntop ve ekibi, travmaya bağlı ölümlerin ikinci nedeni olan kanamanın önüne geçmek için yerli ve milli ilaç üretti. KANDUR ismi verilen yerli ilaç kanamayı 1 dakika içerisinde durduyor.

Kaydet
a- | +A

Kanama, sağlık alanında travmaya bağlı ölümlerin en yaygın ikinci nedeni. Kayseri Devlet Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İsmail Altıntop ve ekibi, kanamanın önüne geçebilecek yerli ve milli bir ilaç üretti.Yerli ilaç KANDUR Ölümlerin en büyük nedenlerinden olan kanamayı 1 dakikada durduruyor.

Yerli ve milli kanama durdurucu
Başlık ResmiYerli ve milli kanama durdurucu

Yaklaşık 7 yıllık çalışma sonucunda üretilen "Kandur" adındaki ilaç, muadillerinden hem daha etkili hem de daha ucuz.

50 DOLAR MALİYETLİ İLACI 10 DOLARA ÜRETMEYİ BAŞARDILAR

Türkiye'de kullanılan ithal kanama durdurucu ürünlerin maliyeti 30 ile 50 dolar arasında değişiyor. Türk bilim adamları ise bu ürünü 5-10 dolara mal etmeyi başardı.

Doç. Dr. Altıntop, ulusal olarak planlanmış ve başarılı olmuş ilaç modellerinin prototiplerini ürettiklerini, Kayseri dışında Niğde ve Ankara’dan da birçok akademisyenle çalıştıklarını anlatarak, "İsmini Türkçe olsun diye ‘Kandur’ koyduk" dedi.

"TÜRKİYE'NİN ÖNEMLİ İHRAÇ KALEMLERİNDEN BİRİSİ OLACAK"

Altıntop, ilacın piyasaya sürüldükten sonra Türkiye’nin önemli ihraç kalemlerinden birisi olacağını söyledi.

"İlk prototipleri uygun maliyetlerde ürettik. Bu ürünümüz tamamen dışa bağımsız bir ürün. Yerli ve milli kaynaklarımız ile bu kanama durdurucuyu üretebiliyoruz. Piyasaya sürüldükten sonra Türkiye’nin önemli ihraç kalemlerinden birisi olacaktır. Bu bilgimizi biz başka ilaçlara ya da başka malzemelere aktararak kullanmak istiyoruz."

Yerli ve milli kanama durdurucu
Başlık ResmiYerli ve milli kanama durdurucu
Altıntop, ilacın piyasaya sürüldükten sonra Türkiye’nin önemli ihraç kalemlerinden birisi olacağını söyledi.

BAKMADAN GEÇME
Bakan Varank
HABER

Bakan Varank'tan koronavirüse karşı yerli ilaç müjdesi

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Sağlık
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.