Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Safranbolu'da konaklar beyaza büründü

Düzenleyen:
Safranbolu'da konaklar beyaza büründü

YAŞAM Haberleri

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan ve "en iyi korunan 20 kent" arasında bulunan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, kar yağışı sonrası beyaza bürünen tarihi konaklar, kartpostallık görüntüler oluşturdu.

Kentte, dün akşam saatlerinde etkili olan kar yağışının ardından Tarihi Çarşı bölgesinde bulunan konaklar, han, hamam ve camiler beyaz örtüyle kaplandı.

Osmanlı döneminden kalma han, hamam, konak, cami, çeşme ve köprüleri yanı sıra Osmanlı mimarisini, şehir hayatını ve kültürünü yansıtması dolayısıyla "Osmanlı'nın parmak izi" olarak da adlandırılan ilçeye gelen Koreli turistler, karda doyasıya eğlendi.

Tarihi Çarşı bölgesine hakim bir noktada bulunan Hıdırlık Tepesi'nden tarihi yapıların güzelliğini izleyen turistler, kar yağışıyla ayrı bir güzelliğe bürünen manzarada fotoğraf çektirdi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...