Liseli insansı robot

Liseli insansı robot

YAŞAM Haberleri

Denizli’de iki liseli genç, öğretmenleriyle birlikte; yürüyebilen, oturup kalkabilen ve etrafını selamlayabilen insansı robot “Ark”ı tasarladı.

Denizli’nin Seferihisar ilçesinde, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı Yatağan Müftü Arif Akşit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bilişim teknolojileri öğretmeni Bozkurt, geçen yıl öğrencileri Ramazan Çetindağ ve Sinan Kaksal’la insansı robot için çalışmaya koyuldu. Okulun atölyesinde yaklaşık bir yıldır çalışan ekip, yazılım ve tasarımı kendilerine ait, okuldaki üç boyutlu yazıcıdan çıkartılan parçalarla oluşturulan ve uzaktan kumandayla kontrol edilebilen insansı robotu yapmayı başardı.

Liseli insansı robot

18 MOTOR VE EKLEME SAHİP
Farklı tasarımlarla ayağa kaldırdıkları robotu daha sonra yürütmeye muvaffak olduklarını, oturup kalkabilen ve etrafını selamlayabilen hâle getirdiklerini ifade eden Bozkurt, ismini de elektrik enerjisindeki atlama tanımı olan “Ark” koydukları anlattı. Bozkurt, robotta 18 motor ve eklem bulunduğunu ifade ederek “Bunlardan beşer tanesi sağ ve sol bacakta, üçer tanesi kollarda, bir bel ve bir tane de boynunda motor var. Ağırlığı 4 kilo ve 55 santimetre uzunluğuna sahip” diye konuştu.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...