İstanbul'da kar, hava trafiğini vurdu: Yarınki uçuşların yüzde 25'i iptal

Düzenleyen:
İstanbul'da kar, hava trafiğini vurdu: Yarınki uçuşların yüzde 25'i iptal

YAŞAM Haberleri

İstanbul’u etkisi altına alan kar yağışı sonrası Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yarın gerçekleştirilecek uçuşlarda yüzde 25 oranında azaltılması kararı alındığı duyuruldu.

Meteoroloji'nin günlerdir uyarısını yaptığı kar yağışı, İstanbul'u etkisi altına aldı. Akşam saatlerinden itibaren etkisini göstermeye başlayan kar, kara trafiğini olduğu kadar hava trafiğini de etkiledi. Bu kapsamda etkisini daha da arttırması beklenen kar yağışı nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yarın gerçekleştirilecek uçuşlarda kapasite azaltımına gidildiği bildirildi.

"YÜZDE 25 AZALTILACAK"
Sabiha Gökçen Havalimanı Meydan İşletmesi, Havaalanı İşletme ve Havacılık Endüstrileri A.Ş (HEAŞ) ile Meteorolojik Acil Durum Komitesi(MADKOM) toplantısının ardından yapılan açıklamada, “Yurt genelinde ve Sabiha Gökçen Havalimanında beklenen olumsuz meteorolojik koşullar nedeniyle, Sabiha Gökçen Havalimanı uçuşlarında, 22 Ocak 2022 tarihinde yüzde 25 oranında azaltma yapılacaktır. Tüm yolcuların uçuşları ile ilgili son durumu, ilgili havayolunun internet siteleri ve çağrı merkezlerinden takip etmesi tavsiye edilmektedir” denildi.

THY'DEN AÇIKLAMA
İstanbul’da etkili olan kar yağışı nedeniyle Türk Hava Yollarının (THY) yarın Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan gerçekleştireceği toplam 46 iç ve dış hat seferi iptal oldu.
THY Basın Müşaviri Yahya Üstün sosyal medya hesabı Twitter’dan konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “İstanbul'da etkisini artırması beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı uçuşlarımız tedbir amaçlı iptal edilmektedir. Değerli misafirlerimizin seyahatleri öncesinde uçuşlarının durumunu kontrol etmelerini öneriyoruz” ifadelerine yer verdi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...