Rusya: Ukrayna'da 975 askeri tesis imha edildi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Rusya: Ukrayna'da 975 askeri tesis imha edildi

DÜNYA Haberleri  / AA

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Konaşenkov, Rus askeri birliklerinin Ukrayna'da toplam 975 askeri altyapı tesisini imha ettiğini duyurdu.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin 4. gününde Rus ordusunun saldırıları devam ediyor. Birleşmiş Milletler'in açıklamasına göre işgalde 64 sivil hayatını kaybederken 240 sivil ise yaralandı.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, gazetecilere Rusya'nın Ukrayna'yı işgali hakkında açıklamalarda bulundu. Konaşenkov Rus ordusunun, Ukrayna'nın doğusundaki Novoahtırka, Smolyaninovo'nun yanı sıra Stanitsa Luhanska, Heniçevsk yerleşim birimleri ile Herson Havaalanı'nı kontrol altına aldığını söyledi. Konaşenkov, ayrıca Herson ve Berdyansk kentlerinin de bloke edildiğini belirtti.

'31 HAVA SAVUNMA FÜZE SİSTEMİ  VAR'

Ukrayna ordusuna karşı uzun menzilli seyir füzelerini, hava ve denizden kullandıklarını kaydeden Konaşenkov, "Bugüne kadar Ukrayna'ya ait toplam 975 askeri altyapı tesisi Rus Silahlı Kuvvetleri tarafından imha edildi. Bunların arasında 23 komuta merkezi, 43 radar istasyonu, 31 hava savunma füze sistemi var." dedi.

'471 UKRAYNA ASKERİ ESİR ALINDI'

Konaşenkov, Ukrayna ordusuna ait toplam 223 tank, 28 uçak, 39 çok namlulu roketatar ve 143 askeri teçhizatın imha edildiği bilgisini paylaştı ve 471 Ukrayna askerinin esir alındığını kaydetti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...