Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Çinli Müslümanlar polisle çatıştı

Çinli Müslümanlar polisle çatıştı
Başlık ResmiKraliyet ailesi Noel törenine katildi

Çin'in kuzeybatısındaki bir köyde Çinli Müslümanların camilerini yıkmak isteyen polisle çatıştığı, çatışmada ölenler olduğu bildirildi.

Kaydet
|
Hong Kong'un South China Morning Post gazetesi, geçen Cuma günü Ningşia bölgesinde, çoğunluğu Müslüman olan Hui etnik grubuyla polis arasında, yetkililerin yeni inşa edilen caminin yasa dışı olduğunu ilan etmesinin ardından çatışma çıktığını yazdı.
Haberde, Taoşan köyünün yüzlerce sakininin, göz yaşartıcı gaz, cop ve bıçak kullanan polise karşı direndiği belirtildi.
Görgü tanığı Jin Haitao, çatışmada biri akrabası, ikisi yaşlı kadın olmak üzere beş kişinin öldüğünün sanıldığını ifade etti.
Civar kasabalarda yaşayanlar, Taoşan köyüyle telefon hatlarının kesik olduğunu, bu durumun köyde yaşananları doğrulatmayı imkansız kıldığını söylerken, yakındaki Heşi kentinde bulunan bir karakolda, telefona yanıt veren bir yetkili, çatışmayı doğruladı, ancak konuyla ilgili ayrıntılı bilgi vermedi.
Çin'de 10 Müslüman etnik grup bulunuyor. Bunlarını en büyüklerinden olan Huiler (Çinli Müslümanlar) ülkenin kuzeyinde bulunan Ningşia Hui Özerk Bölgesi ve civar eyaletlerinde yoğun olarak yaşıyor.
Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.