Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Hamas'tan İsrail'e ateşkes resti! Olmazsa olmaz 3 şart sıraladılar

Hamas'tan İsrail'e ateşkes resti! Olmazsa olmaz 3 şart sıraladılar

İsrail'in 134 gündür Gazze'ye yönelik saldırıları devam ediyor. Geçici ateşkese yönelik müzakereler sürerken, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye konuyla ilgili açıklama yaptı. Haniye, İsrail'in saldırılarını tamamen durdurması, Gazze'den çekilmesi ve bölgenin yeniden imarı dışında hiçbir şartı kabul etmeyeceklerini duyurdu.

Kaydet
a- | +A

İsmail Haniyeh Cumartesi günü, ABD Başkanı Joe Biden'ın rehinelerin serbest bırakılmasını sağlamak için "geçici ateşkes" çağrısında bulunmasından bir gün sonra grubun Gazze'de tam ateşkes talebini yineledi.

"İSRAİL OYALAMA POLİTİKASINI SÜRDÜRÜYOR"

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Tel Aviv ile esir takası anlaşmasına varılması için İsrail'in saldırılarını tamamen durdurması, Gazze'den çekilmesi ve bölgenin yeniden imarı dışında hiçbir şeyi kabul etmeyeceklerini belirtti. Heniyye yaptığı yazılı açıklamada, Filistinlilere yönelik saldırıların durdurulması, haksız ablukanın sona erdirilmesi, yardım, barınma ve yeniden yapılanmanın sağlanması için Hamas'ın arabuluculara her zaman olumlu bir ruh ve yüksek sorumluluk bilinciyle cevap verdiğini belirtti. Hamas'ın sorunları çözmek için tam bir esneklikle hareket ettiğini kaydeden Heniyye, İsrail'in ise oyalama politikasını sürdürdüğünü vurguladı.

3 ŞART DIŞINDA HİÇBİR ŞEYİ KABUL ETMEYECEK

Heniyye, şu ifadeleri kullandı: "Filistin direnişi olarak İsrail ordusunun saldırılarını durdurması, Gazze'den çekilmesi, haksız ablukanın kaldırılması, yerinden edilmiş Filistinlilere güvenli ve uygun barınma sağlanması, yerinden edilenlerin özellikle Gazze Şeridi'nin kuzeyine geri dönüşü, barbarca bir şekilde uygulanan açlık politikasına son verilmesi ve Gazze'nin yeniden yapılandırılması dışında hiçbir şeyi kabul etmeyeceğiz."

"İNSANİ TALEPLERE UYMALI"

Heniyye, Birleşmiş Milletler (BM), insan hakları kurumları ve Uluslararası Adalet Divanı (UAD) kararlarına uygun olan tüm bu insani taleplerine İsrail'in de uyması gerektiğini kaydetti. İsrail hapishanelerinde tutulan özellikle yaşlı ve cezaları ağır olan Filistinliler başta olmak üzere tüm esirlerin serbest bırakılacağı bir takas anlaşmasının sağlanmasını hedeflediklerini belirten Heniyye, Hamas'ın, devam eden müzakereleri olumlu bir şekilde ve yüksek sorumlulukla ele aldığını ancak Filistinlilerin büyük fedakarlıklarını ve direnişin başarılarını da ihmal etmeyeceğini vurguladı.

"KANLI SALDIRILARA KARŞI TÜM İMKANLAR KULLANILACAK"

Heniyye ayrıca, İsrail'in savunmasız Filistinlilere karşı sürdürdüğü kanlı saldırıları durdurmak için ellerindeki tüm imkanlarla çalışacaklarını kaydetti.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.