Merkel’den Putin itirafı: Etkileyecek gücüm kalmamıştı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Merkel’den Putin itirafı: Etkileyecek gücüm kalmamıştı

DÜNYA Haberleri

Rusya-Ukrayna savaşı 9 aydır devam ediyor. Almanya Başbakanı Angela Merkel Der Spiegel’e konuştu ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e ilişkin açıklama yaptı. Merkel, Rus lideri durdurmak için o dönemde etkileme gücünün olmadığını itiraf etti.

Rusya-Ukrayna savaşı 24 Şubat’tan beri devam ediyor. Almanya eski Şansölyesi Angela Merkel Alman yayın kuruluşu Der Spiegel’e konuştu ve Rusya Devlet Başkanı Putin’i durduramadığını açıkça itiraf etti. 
Almanya’da 16 yıl başbakanlık yapan Merkel geçen yıl görevinden ayrılmıştı. Merkel, Ukrayna’daki savaşa ilişkin açıklama da yaptı ve 2021 yılında Putin ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un da katılacağı görüşmeler düzenlemeye çalıştığını belirtti ancak o dönemde görevden ayrılmak üzere olduğu için buna gücünün yetmediğini söyledi. 

Merkel’den Putin itirafı: Etkileyecek gücüm kalmamıştı

Merkel, Rusya’nın Ukrayna’ya savaş başlatmadan önce durdurmaya çalıştığını fakat buna gücünün yetmediğini belirtti. Putin ile birçok kez ikili görüşme gerçekleştiren Merkel, 'Putin için sadece güç önemlidir' dedi. 

‘RUSYA’NIN ASKERİ HAMLESİNE KARŞI ZAMAN KAZANDIRDIM’ 

Minsk barış görüşmeleri sırasında Ukrayna konusuna karşı aldığı tutumun, Rusya’nın Kiev’e olası askeri hamlesine karşı zaman kazandırdığını kaydetti. 

MERKEL İLE GÖRÜŞMEDE KÖPEK ŞOKU 

Putin, Merkel’in köpeklerle arasının iyi olduğunu öğrenmiş ve Moskova’ya ilk ziyaretinde tüylü bir oyuncak köpek hediye etmişti. Daha sonra Merkel’in Soçi ziyareti srasında da Labrador Koni’yi odaya almış ve Merkel’in saldayesinde tedirgin şekilde oturmasına neden olmuştu. 

‘AVRUPA’DA SÜRDÜREBİLİR BARIŞIN OLMAZSA OLMAZI RUSYA’ 

Merkel Avrupa’da sürdürülebilir barış sağlanabilmesi için Rusya’nın da bulunması gerektiğini söylemişti ayrıca çatışma taraflarının açıklamalarını blöf olarak değerlendirilmemesi gerektiğini vurgulamış ve ciddiye alınması gerektiğini tavsiye etmişti. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...