Beş bin pilot için Türk Kartalı hazır

Beş bin pilot için Türk Kartalı hazır

EKONOMİ Haberleri

Bursa Uzay ve Havacılık’ın sahibi Celâl Gökçen “İngiliz Hava Kuvvetleri, pilot eğitimleri için Türk Kartalı uçağını kullanıyor. Kore, Çin, Rusya ve Yeni Zelanda gibi ülkelerle de görüşmeler yaptık. Türk pilot adaylarının eğitimine talibiz” dedi.

Türkiye, İstanbul Havalimanı ile, dünya havacılık sektöründe son yılların en büyük adımlarından birini attı. Ülkemizdeki hava yolu şirketlerinin filosu ve sefer sayısı gün geçtikçe artıyor. Gelişmelerin etkisiyle yedi yıl içinde en az 5 bin pilota ihtiyaç duyulacağı öngörülüyor. Bu durum, pilot adaylarının eğitimini gündemde sıcak tutuyor. Bursa Uzay ve Havacılık’ın sahibi Celal Gökçen, son model teknolojilerle Berlin’de üretilen “Türk Kartalı” uçak filosunun, pilot eğitimi için kullanılabileceğini söyledi.

İNGİLİZLER KULLANIYOR
Almanya’da gerçekleştirilen, havacılık ve uzay sanayisinin en önemli etkinliklerinden kabul edilen “Aero Friedrichshafen”da Türk Kartalı uçakları görücüye çıktı. Uçakların üretimini Türkiye’ye taşıma hazırlıklarını sürdürdüklerini belirten Celal Gökçen “Havacılık eğitim okullarının Türk Kartalı uçağımızı kullanmasını isteriz. Pilotlarımızın uçaklarımızla eğitilmesine talibiz. İngiliz Hava Kuvvetleri, pilot eğitimleri için dört Türk Kartalı uçağını kullanıyor. Onlarla tekrar görüştük ve 10 Türk Kartalı’na kadar çıkmak istediklerini söylediler. Kore, Çin, Rusya ve Yeni Zelanda gibi ülkelerle de ön görüşmeler yaptık. Gelenlerin çoğu, pilot yetiştiren havacılık okulları. Bu, Türkiye’nin uçağıdır. Ülkemizde de üreteceğiz inşallah” dedi.

MENZİLİ 1.150 KİLOMETRE
“Türk Kartalı” uçak modellerinin 1.150 kilometre uçabildiğini dile getiren Gökçen “Bursa’dan kalktığında pek çok havaalanına ulaşabilme şansı olacak. Uçağımız, 100 kilometrede 9 litre normal benzin yakıyor. Dolayısıyla yakıt sarfiyatı bir otomobile yakın. Saatte 200 kilometre sürate ulaşmak mümkün. İzmir’den Bursa’ya 1,5 saatte havadan ulaşım sağlayabilecek” diye konuştu.

ALMANYA’DAKİ FUARIN GÖZDESİ
Almanya’daki fuarda görücüye çıkan ve “Aquila” markasıyla üretilen Türk Kartalı yoğun ilgi gördü. Dört kişilik yeni modele ilişkin mühendislik çalışmaları yürüttüklerini belirten Celâl Gökçen “Seneye bunu da tanıtacağız. 2021 Mart ayında da inşallah uçar hâle getireceğiz” dedi.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...