Libya’da 150 milyar dolarlık potansiyel

Libya’da 150 milyar dolarlık potansiyel

EKONOMİ Haberleri

Türkiye ile Libya arasındaki dostluk, ihracat ve yatırımlara da yansıyor. DEİK Türkiye-Libya İş Konseyi Başkanı Murtaza Karanfil "Mart ayında Libya’ya 306,5 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdik. Yılın ilk çeyreğinde ihracatımızı yüzde 35,8 artırarak 762,5 milyon dolara çıkardık” dedi.

Mahmut Özay | İSTANBUL

 Libya’nın 1,3 milyar Afrika nüfusuna hitap edecek potansiyeli olduğuna dikkat çeken Murtaza Karanfil "İhracatımız, ülkenin istikrara kavuşmasıyla birlikte 5 yılda 15 milyar dolara çıkabilir. Ülkenin ağırlıklı olarak tekstil, mobilya, kozmetik, mücevher, yapı malzemeleri, takı gibi ihtiyaçlarını tedarik ediyoruz. Bugün birçok ürünü ithal ediyorlar. Bu durum da ülkede yatırım için ciddi bir potansiyel olduğunu gösteriyor. 150 milyar dolarlık bir yatırım Türkiye’yi ve Türk iş insanlarını bekliyor" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...