Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Kanun değişti: Stokçuluk yapanın cezası arttı

Kanun değişti: Stokçuluk yapanın cezası arttı

Stokçuluğa karşı caydırıcılığın arttırılması için bazı kanunlar değişiklik yapıldı. Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren kanunla stokçuluk idari para cezasının alt sınırı 50 bin liradan 100 bin liraya çıkartıldı.

Kaydet
a- | +A

Stokçuluğa karşı caydırıcılığın artırılmasını da içeren Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Düzenlemeye göre, darlık oluşturan, serbest rekabeti ve piyasa dengesini bozanlara uygulanan idari para cezasının alt ve üst sınırı yeniden belirlendi. Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun'un "ceza hükümleri" başlıklı maddesinde de değişiklik yapıldı.

İDARİ PARA CEZASI YENİDEN BELİRLENDİ

Üretici, tedarikçi ve perakende işletmeler tarafından piyasada darlık oluşturucu, piyasa dengesini ve serbest rekabeti bozucu faaliyetler ile tüketicinin mallara ulaşmasını engelleyici faaliyetlerde bulunanlara uygulanan idari para cezasının alt ve üst sınırı yeniden belirlendi. Caydırıcılığın artırılması amacıyla 50 bin lira olan alt sınır 100 bin liraya, 500 bin lira olan üst sınır ise 2 milyon liraya çıkarıldı.

BAKMADAN GEÇME
Teklif yasalaştı:
HABER

Teklif yasalaştı: 'Stokçuluk' ile 'depolama' ayrımı yapılacak

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Ekonomi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.