Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Üçüncü Havalimanına şu ana kadar 1,8 milyar avro harcandı

Üçüncü Havalimanına şu ana kadar 1,8 milyar avro harcandı

Otoparkları, otelleri, AVM'leri, sosyal tesisleri ile adeta bir şehir olacak Üçüncü Havalimanı için şu ana kadar 1,8 milyar avroluk harcama yapıldı.

Kaydet
a- | +A

90 milyon yolcu kapasiteli ilk etabı 2018 yılının şubat ayında hizmete açılacak İstanbul Yeni Havalimanının şu ana kadar yüzde 25'i tamamlandı.

Dünyanın en büyük şantiyelerinden birisi olarak gösterilen havalimanı inşaatında 1500'ü beyaz yakalı olmak üzere toplam 15 bin 153 kişi çalışıyor. Personel sayısının çalışmaların en yoğun olduğu dönemde 30 bine yükselmesi bekleniyor.

3 binden fazla iş makinesinin kullanıldığı inşaatta yaz aylarının da gelmesiyle hummalı bir çalışma mevcut.

Yıl bitmeden 1 milyon 300 bin metrekarelik ana terminal binasının kaba inşaatının tamamlanması hedefleniyor.

"Havalimanında yerli ürün kullanılacak"

İç mimaride tamamen yerli ürünlerin kullanılacağı havalimanı inşaatında, yere döşenecek taştan, bankolara, çelik imalatlara, çatı çeliğine, ahşap ürünlere ve cama kadar bütün ince iş kalemleri yerli sanayiden karşılanacak.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Ekonomi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.