30 bin kişinin yaşadığı ilçede nüfus patlaması! 2 günde sayı 3'e katlandı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Üniversitelerin açılması ile beraber, pek çok şehirde hareketlilik başladı. Kırıkkale'de de 30 bin nüfusu olan ilçede öğrencilerin gelmesi ile beraber sayı 3'e katlandı. Öğrencilerin büyük bölümü yurtlara yerleşirken bir kısmı da fiyatları 3 bin ile 5 bin lira arasında değişen apartlara kayıt yaptırdı.

Üniversitelerde yeni eğitim-öğretim yılı başladı. Tercihleri sonrası kayıt heyecanı yaşayan binlerce üniversiteli Yahşihan ilçesinde nüfusu 3'e katladı. 8 bin 500 öğrenci KYK yurtlarına yerleşirken, bir çok öğrenci de apartlara kayıt yaptırdı.

Aileleri ile birlikte kayıt yaptırmaya gelen öğrenciler cadde ve sokaklarda trafik yoğunluğu oluştururken Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, üniversitenin açılmasıyla ilçe nüfusunun 100 bine ulaştığını belirtti.

BELEDİYE, ÖĞRENCİLERE ÖZEL BİRİM KURDU

Belediye bünyesinde kurulan Öğrenci İşleri Müdürlüğüne müracaat eden üniversite öğrencilerinin her türlü sıkıntılarını çözüldüğünü anlatan Türkyılmaz, "Öğrencilerin apart ile ilgili sıkıntılarını, burslarla ilgili sıkıntılarını, yerleşkeler ile ilgili sıkıntılarını, hocalarla ilgili sıkıntılarını birinci elden takip ettiğimiz bir birimdir. Aynı zamanda üniversiteye gelen kardeşlerimizde belediyemizin imkanlarından sonuna kadar faydalanmakta. Bugün itibariyle de çorba dağıtımları da başladı" diye konuştu.

30 bin kişinin yaşadığı ilçede nüfus patlaması! 2 günde sayı 3'e katlandı

NÜFUS 100 BİNE ÇIKTI

Öğrencilerin ikametlerini ilçeye almalarını isteyen Türkyılmaz, "Kış aylarında Yahşihan'ın nüfusu 100 bin. Tabela nüfusumuz 30 bin. Bodrum, Marmaris, Didim, Çeşme gibi bir de kışlık ilçeler var. Kanuna göre 'Kim nerede yaşıyor ise orada adres bildirmek zorundadır.' Bizim öğrenci arkadaşlarımızdan ricamız, Nüfus Müdürlüğüne gelip adreslerini alabilirler" şeklinde konuştu.

30 bin kişinin yaşadığı ilçede nüfus patlaması! 2 günde sayı 3'e katlandı

İKAMETİNİ ALDIRAN ÖĞRENCİYE BURS MÜJDESİ

İkametlerini alan öğrencilere başta burs olmak üzere birçok imkan tanıdıklarını belirten Türkyılmaz, şunları kaydetti:

"Biz adreslerini alanlara burs konusunda yardımcı olmayı planlıyoruz. İndirim kartları var. Adres almaları içinde 9 ay süreyle ikamet ettikleri için artık evleri Yahşihan'dır. Kucaklarımızı açtık. Sevgili gençlerimizle hemhal olmaya geldi sıra. İşte onlarla arabalı sinema, dağda kamplar, golf arabasıyla gezmeler, atlar, ATV'ler bütün eğlenceler onlar için. Ama öncelikli olarak dersler. İnşallah onların da katkılarıyla daha çok aktivitelerde olmak için onlardan ricam lütfen adreslerini alsınlar."

"HERKES BİRBİRİNİ TANIYOR"

Üniversite öğrencisi Hakan Yıldırım, "Kırıkkale Üniversitesinde tarih öğretmenliği okuyorum. İkinci seneme geçtim. Yurda yazıldım geçen yıl. Bu yılda yurttayım. Yurtlarımızın durumu güzel. Yahşihan'a baktığımız zaman herkes birbirini tanıyor. Güzel bir şehir, yaşanılabilecek bir şehir" ifadesini kullandı.

"YURTLARIMIZ ÇOK GÜZEL"

Üniversite eğitimini almak için Ankara'dan geldiğini belirten Berkay Albayrak ise, "Burada yurda yerleştim ikinci senem. Elektrik mühendisliği okuyorum. Yurtlarımız çok güzel, eşyalarımız sağlam. Dolaplar, her şey çok temiz. Şehir güzel kendi memleketim. Kötü olsaydı buraya kayıt olmazdım. Şuana kadarda kötülüğünü görmedik" dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...