Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

CHP'li 32 eski ilçe başkanından 'arınalım' bildirisi! Partiden ihraç edilmeleri gündemde

Gazeteci Barış Yarkadaş, CHP'li 32 eski ilçe başkanının partiden atılmak istendiğini açıkladı. Yarkadaş, eski ilçe başkanlarının harekete geçtiğinin altını çizerek "32 eski ilçe başkanı 'Arınalım' bildirisini yeniden yayınlama kararı aldılar. Aynı bildiriyi yayınlayarak 'İşte savunmamız budur' cevabını veriyorlar" dedi.

Kaydet
|

TGRT Haber ekranlarında yayınlanan Taksim Meydanı programında konuşan gazeteci Barış Yarkadaş, CHP içindeki çalkantılara ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Yarkadaş "CHP'nin 32 eski ilçe başkanı, yayınladıkları bildiriden dolayı partiden atılmak isteniyor. İlçe başkanları, partiden atılmalarına yol açan 'Arınalım' başlıklı bildiriyi yeniden yayınlama kararı aldılar ve az önce bu eski ilçe başkanlarından Özgür Erdem'le Mehmet Ali Yüksel bana mesaj yazdılar. Aynı bildiriyi yayınlayarak 'İşte savunmamız budur' cevabını veriyorlar" dedi.

Gazeteci Barış Yarkadaş, Taksim Meydanı'nda konuştu
Başlık ResmiGazeteci Barış Yarkadaş, Taksim Meydanı'nda konuştu
ÖNERİLEN HABERLER
CHP yangın yeri, Mustafa Sarıgül
POLİTİKA

CHP yangın yeri, Mustafa Sarıgül'ün derdi ofsayt!

İMZA ATANLAR DİSİPLİNE SEVK EDİLDİ

İstanbul'da "arınma" bildirisi yayımlayan 30 eski ilçe başkanından Özgür Erdem, kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilmişti.

Özgür Erdem, kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilmişti
Başlık ResmiÖzgür Erdem, kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilmişti

Erdem'e disiplin sevk yazısında şu ifadelere yer verildi:

Sayın Özgür Erdem 'CHP kirli ilişkilerin, trollerin, şaibeli yapıların sığınağı değildir. Değerlerimizi savunmak için ses yükselten 30 yürekli ilçe başkanını kutluyorum' denilen sosyal medya paylaşımı altında bulunan imzalarınızla ilgili olarak, İl Yönetim Kurulumuzun 09.12.2025 tarihli toplantısında oybirliğiyle alınan 74 sayılı karar gereği Tüzüğümüzün 68/1-b-d maddesine istinaden Tedbirli olarak Kesin İhraç Cezası talebi ile İl Disiplin Kuruluna sevk edildiniz.

Konuyla ilgili görüşlerinizi belirtmek üzere İl Disiplin Kurulumuzca davet edileceksiniz.

Bildiriye imza atan CHP'li isimler
Başlık ResmiBildiriye imza atan CHP'li isimler

CHP ilçe başkanlarının kaleme alıp imzaladığı bildiride şu ifadeler yer almıştı:

"Partide bir yanlışı, bir eksikliği gördüğünüz zaman kayıtsız, şartsız eleştireceksiniz. Yapılan herhangi bir yanlışa müsamaha göstermek, son derece yanlıştır; mahsuru faydasından büyük olur. Partimiz hiçbir döneminde olmadığı kadar ciddi töhmet ve şaibe iddiaları ile karşı karşıyadır. Partimiz bu iddiaları üzerinde taşımamalı, bu iddialara karşı kalkan yapılmamalıdır.Adı yolsuzluk iddiaları ile anılan parti üyelerinin, aklanana kadar üyelikleri askıya alınmalıdır. Pirincin içindeki beyaz taşlar ayıklanmalıdır. Partimizin değerleri ile örtüşmeyen, troller, satılık kalemler, kriminal medya patronları eliyle önceki genel başkanlarımıza ve yöneticilerimize hakaretleri organize eden yapılar CHP içerisinde barındırılmamalıdır.

ÖNERİLEN HABERLER
GÜNDEM

'Cellat' geriliminin ardından... DEM Parti, salı günü CHP'yi ziyaret edecek

Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.