HDP’den Semra Güzel için oyalama taktiği

HDP’den Semra Güzel için oyalama taktiği

GÜNDEM Haberleri

TBMM Hazırlık Komisyonu, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in dokunulmazlığının kaldırılması hakkında hazırlanan iki ayrı Cumhurbaşkanlığı tezkeresini görüşmek için toplandı.

Haber Merkezi | ANKARA

HDP’li Semra Güzel, sözlü savunma için komisyona gelmedi. Güzel, geçen hafta kendisine tanınan süre içinde yazılı savunmasını da göndermemişti. Hazırlık Komisyonu yarına kadar Güzel’e sözlü savunma için ek süre verdi. HDP temsilcileri, Güzel’in komisyona niçin gelmediğine yönelik sorulara “Güzel’in uçağa binmesi, yolculuk yapması hatta Meclis’e gelmesi bile büyük bir güvenlik riski oluşturmaktadır” cevabını verdi. Güzel’in yarınki toplantıya da gelmeyeceği, savunmasını başka bir HDP’li milletvekillinin yapacağı belirtildi.

HDP’den Semra Güzel için oyalama taktiği

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, sürecin normal şekilde ilerlediğini belirterek “Biz resmî tebligatımızı yaptık. Savunma hakkı kutsaldır. Çarşamba günü saat 14.00’te Hazırlık Komisyonu üyesi olmayan bir milletvekilini görevlendirerek yetki verirse kendisini dinleyeceğiz, savunmasını alacağız” dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...