Suriye’den gelen toz bulutu iki ili esir aldı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Suriye’den gelen toz bulutu iki ili esir aldı

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Suriye üzerinden gelen toz bulutu Şanlıurfa’nın sınır ilçelerini etkisi altına aldı. Ceylanpınar’da gökyüzü adeta kızıla boyandı. Mardin'de de gündüz geceye döndü. Kentte hava kalitesi düştü.

Suriye üzerinden gelen toz bulutu Şanlıurfa’nın sınır ilçelerinde etkili oldu. Öğle saatlerinden itibaren etkili olan toz, Ceylanpınar ilçesinin semalarını kapladı. Görüş mesafesinin yer yer 20 metreye kadar düştüğü ilçe adeta kızıla boyanırken toz bulutu ilerleyen saatlerde Şanlıurfa merkeze kadar ulaştı.

Suriye’den gelen toz bulutu iki ili esir aldı

SOLUNUM SIKINTISI ÇEKENLERE UYARI

Yetkililer, toz bulutu nedeniyle çocuk, yaşlı ve kronik hastalığı olan vatandaşların solunun sıkıntısı yaşayabileceğini belirterek dikkatli olmaları uyarısında bulundu. Yılda birkaç defa yoğun toz bulutu ile karşılaştıklarını söyleyen esnaf ise toz yoğunluğunun yaşandığı gün içerisinde vatandaşların evlerine kapandığını ve fazla alışveriş olmadığını belirtti. 

MARDİN'DE GÜNDÜZ GECEYE DÖNDÜ

Mardin’de toz taşınımı nedeniyle gündüz geceye döndü. Kentte sınıra yakın yerleşim yerlerinde görüş mesafesi ve hava kalitesi düştü. Bölgede zaman zaman yağmur da etkili olurken, fırtına nedeniyle bazı evlerin camları kırıldı, yol kenarındaki ağaçlar devrildi. 

Suriye’den gelen toz bulutu iki ili esir aldı

METEOROLOJİ HAVA DURUMU RAPORUNU PAYLAŞTI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin çok bulutlu, Marmara, İç Ege, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, İç Ege ve İç Anadolu'nun yüksekleri, Batı ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Kırklareli, Bursa ve Bilecik’in yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Marmara, Batı ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu’nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Ordu çevrelerinde kuvvetli, yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...