6'lı masada 'vesayet' depremi: Gültekin Uysal da Davutoğlu'nu yalanladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
6'lı masada 'vesayet' depremi: Gültekin Uysal da Davutoğlu'nu yalanladı

POLİTİKA Haberleri

Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu'nun, 6'lı masadan kim seçilirse seçilsin 6 liderin de imza yetkisi olacak sözlerine bir yalanlama da DP lideri Gültekin Uysal'dan geldi.

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu'nun 'eşit imza yetkisi' açıklamaları siyaset gündeminde büyük yankı uyandırdı. İYİ Parti ve CHP'den art arda yalanlama gelirken, Altılı masanın bir diğer üyesi Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal da katıldığı canlı yayında tartışılan konularla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

ALTILI MASANIN EŞİT İMZA YETKİSİ OLACAK MI?

Davutoğlu geçtiğimiz günlerde, iktidara geldiklerinde altılı masayı oluşturan genel başkanların eşit imza yetkisine sahip olacağını söylemiş, bu sözleri tartışma konusu olmuştu. Davutoğlu ayrıca altılı masadan partilerin her birinin en az bir cumhurbaşkanlığı yardımcılığı ve bir bakanlığı olacağını duyurmuştu. Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal ise katıldığı canlı yayında eşit imza yetkisi iddialarının doğru olmadığını savundu. Henüz bununla ilgili alınmış bir karar olmadığını belirten Uysal, 'küçük parti' tabirinden duyduğu rahatsızlığı da dile getirdi.

"KARARA BAĞLANMIŞ FORMÜL YOK"

'Altılı masa üyelerinin en az bir cumhurbaşkanlığı yardımcılığı ve bir bakanlığı olacak' tartışmalarına da değinen Uysal, bu kararların geçerli olması için bir mutabakat sağlanmış olması gerektiğini belirtti. Bu iddiaların henüz altılı masada konuşulmadığını belirten Uysal, "Henüz karara bağlanmış bir formül yok" dedi.

(Habertürk)

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...