Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Politika
  3. Murat Kurum, 'Milletimiz her şeyin farkında' diyerek İBB'yi topa tuttu
Politika

Murat Kurum, 'Milletimiz her şeyin farkında' diyerek İBB'yi topa tuttu

Son Güncelleme: 01 Şubat, 2024 - 15:14
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Murat Kurum, 'Milletimiz her şeyin farkında' diyerek İBB'yi topa tuttu
Fotoğraf Başlığı Murat Kurum, 'Milletimiz her seyin farkinda' diyerek IBB'yi topa tuttu

İBB adayı Murat Kurum, Güngören'de Karadenizli kadınlarla bir araya geldiği buluşmada mevcut İBB yönetimini eleştirdi. "Milletimiz her şeyin farkında" diyen Kurum, "Şimdi siz belediyeye uğramayacaksınız, yarı zamanlı belediyecilik yapacaksınız, boş zamanlarınızda İstanbul’la ilgileneceksiniz, sonra da türlü türlü senaryolarla İstanbulluların aklını çelmeye çalışacaksınız. Yok öyle yağma" tepkisini gösterdi.

Kaydet
a- | +A

Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Güngören’de düzenlenen “Türkiye Yüzyılında Söz Kadınlarda” programında Karadenizli kadınlarla bir araya geldi. Kurum, program sonunda basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Dün akşam katıldığı televizyon programında depremlerde 130 bin kişinin hayatını kaybettiğine yönelik yaptığı açıklama ile ilgili soru üzerine Murat Kurum, “Dün katıldığımız programda da, ondan önceki programlarda da biz son bir asırda ülkemizde yaşamış olduğumuz depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın 130 bine ulaştığını, en son asrın felaketinde de 50 bin canımızı kaybettiğimizi ifade ettik" dedi.

'SİYASİ RANT YAPANLARI ESEFLE KINIYORUM'

Kurum, programda "Maraş depreminde 50 bin canımızı, kardeşimizi, yavrumuzu... Bunun acısı daha dün gibi taze" dediğini hatırlatarak, "Maalesef depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımız üzerinden siyasi rant elde etmeye çalışıp, bir merkezden sanki bir açık bulmuşçasına hayatını kaybeden vatandaşlarımız üzerinden siyasi rant yapanları esefle kınıyorum" diye tepki gösterdi.

Murat Kurum, 'Milletimiz her şeyin farkında' diyerek İBB'yi topa tuttu - 1. Resim
Başlık ResmiMurat Kurum, 'Milletimiz her şeyin farkında' diyerek İBB'yi topa tuttu - 1. Resim

Doğruları söylemek zorunda olduklarının altını çizen Kurum, şu ifadeleri kullandı:

"Siyaseti insanımıza, ülkemize yakışır bir şekilde yapmak zorundayız. Depremde kaybettiğimiz insanlar üzerinden siyasi rant elde edilmez. Vefat eden kardeşlerimizin acısı üzerinden, onların duyguları üzerinden bir siyasi senaryo ile birlikte sanki bir şey bulmuşçasına hareket edip, aynı anda tek merkezden kontrol edilen, sanki bir açık var, 'malzeme bulduk, bu malzemeden biz rant devşiririz' anlayışını kabul etmiyorum, doğru bulmuyorum."

'KARDEŞLERİMİZİN KAFASINI ÇELMEK İÇİN BİR SÜRÜ EYLEM YAPTILAR'

"Türkiye hepimizin" diyen Kurum, 6 Şubat depremlerinin geldiğini hatırlatarak, şunları söyledi:

"Tozkoparan Güngören'deyiz. Burada da biz kentsel dönüşüm yaptığımızda siyasi malzeme yapmamız gerekir deyip de kentsel dönüşüm alanında türlü türlü oyunlarla kardeşlerimizin kafasını çelmek için bir sürü eylemler yaptılar. Mahkeme kapılarından ayrılmadılar.

Ama biz ne yaptık, milletimizle el ele verdik ve yapılması gereken dönüşümü hızlı bir şekilde yaptık. Şimdi Tozkoparan güven içerisinde oturuyor, huzur içerisinde oturuyor. Depremin üzerinden bir yıl geçti. Biz oradaki kardeşlerimize yeni evlerimizi Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle teslim edeceğiz. Bu mutluluğa ortak olsunlar. O insanların evinin yapılmasına, orada sağlam yeni, güvenli konutlarda oturmasına, mutluluklarına ortak olsunlar. Türkiye hepimizin.

İşte deprem ülkesiyiz, deprem şehriyiz. Dolayısıyla burada bu malzeme bir siyasi malzeme olamaz. Niye diyoruz terörle mücadele kadar önemlidir. Niye diyoruz deprem gerçeği bu ülkenin, İstanbul’un bir gerçeğidir. İstirham ediyorum bu konuya böyle yaklaşalım, milletimizin can güvenliği üzerinden siyaset yapmayalım. Defalarca söylememe rağmen bir şey bulmuşçasına tekrarlamalarını da doğru bulmuyorum."

Murat Kurum, 'Milletimiz her şeyin farkında' diyerek İBB'yi topa tuttu - 2. Resim
Başlık ResmiMurat Kurum, 'Milletimiz her şeyin farkında' diyerek İBB'yi topa tuttu - 2. Resim

'İSTANBUL'UN SORUNLARINA ÇÖZÜM BULMAYANLARIN SENARYOLARI'

Mevcut İBB yönetimini eleştiren Kurum, “Daha önce de söyledim. Maalesef mevcut yönetimin İstanbul’la ilgilenmeyenlerin, İstanbul’un sorunlarına çözüm bulmayanların, İstanbul’un ulaşım çilesini, deprem riskini ortadan kaldırmayanların ajanslar üzerine kurduğu senaryolar bunlar. Biz bu senaryolara ortak olmayacağız" dedi.

İlk günden beri İstanbul'un sorunları ile ilgileneceklerini söylediklerini hatırlatan Kurum, "İstanbul’un meseleleri ile ilgileneceğiz dedik. Buna odaklanacağız dedik. 'Kanal İstanbul projesi İstanbul’a bir ihanettir' söylemiyle yine aynı senaryoları kurup, gündemi İstanbul olmayanların yapmış olduğu oyunlardır. Siyasi senaryolardır. Biz bu senaryoların farkındayız. İstanbullular bu senaryoların farkında" ifadelerini kullandı.

Murat Kurum, 'Milletimiz her şeyin farkında' diyerek İBB'yi topa tuttu - 3. Resim
Başlık ResmiMurat Kurum, 'Milletimiz her şeyin farkında' diyerek İBB'yi topa tuttu - 3. Resim

'YOK ÖYLE YAĞMA, MİLLETİMİZ HER ŞEYİN FARKINDA'

Kurum, İstanbul’un gündeminde olmayan hiçbir şeyin gündemlerinde olmayacağını belirterek, şöyle devam etti:

"Bu senaryo kuranların aynaya bakmasını istiyoruz. Samimi olmadıklarını biliyoruz. Burada İstanbul’un sorunları neyse, acil işler, öncelikli işler, meseleler neyse biz buraya odaklanacağız. Ekibimle bu sorunları çözmek için bir gayret göstereceğiz. İstanbul’un acil sorunları nedir? Ulaşım sorunudur, deprem riskidir. Adaletli olmayan sosyal yardım işidir. Liyakatli olmayan bir yönetimdir. Şimdi siz belediyeye uğramayacaksınız, yarı zamanlı belediyecilik yapacaksınız, boş zamanlarınızda İstanbul’la ilgileneceksiniz, İstanbul dışında tüm meselelerle ilgileneceksiniz, sonra da türlü türlü senaryolarla İstanbulluların aklını çelmeye çalışacaksınız. Yok öyle yağma. Milletimiz her şeyin farkında. Bir kez daha altını çizerek ifade ediyorum. İstanbulluların gündeminde olmayan hiçbir iş bizim de gündemimizde asla ve asla olmayacak."

ÖĞRENCİLERE VAATLER

“Vaatleriniz arasında ücretsiz beslenme desteğiniz var” sözleri üzerine Kurum, konuşmasını şöyle sonlandırdı:

"Biz istiyoruz ki İstanbul’da eğitim kıymetli olsun. Okula giden öğrenciler, okula çocuğunu gönderen veliler mutlu olsun, huzurlu olsun ve eğitimde okullarımıza her türlü desteği vereceğiz. Sebebi gençlerimizi en iyi şartlarda yetiştirmek istiyoruz. Atölyeler kuracağız, onlara ilave dersler vereceğiz. İstanbul’da okuyan üniversite öğrencilerimizle halkımızı buluşturacağız. Üniversite öğrencilerimize destek vereceğiz. Okullarda yetişen gençlerimizi çok daha kapsamlı, çok daha detaylı bir şekilde yetiştiriyor olacağız.

DENEYAP atölyeleriyle, teknoloji merkezleriyle, yabancı dilleriyle biz Büyükşehir Belediyesi olarak bu desteği vereceğiz. Bununla birlikte ilkokula giden öğrencilerimize ücretsiz ulaşımı sunacağız. Yine tüm okullarımızda temizlik, güvenlik ve beslenme desteği sağlayarak, okullarımızla işbirliği içerisinde, uyum içerisinde biz milletimize bu hizmetleri sunmak istiyoruz. Sahadan aldığımız tepki, sahadan aldığımız karşılık; İstanbullular mutlu, İstanbullular umutlu. İstanbullular değişim istiyor. 31 Mart’ta büyük bir coşkuyla, büyük bir heyecanla İstanbul’da bu değişimi gerçekleştireceğiz. Tavsiyemiz İstanbulluların sorunları ile uğraşıyormuş gibi yapmasınlar. 5 yıldır halkımız çile çekiyor."

ÖĞRENCİLERE DOĞALGAZ DESTEĞİ

Murat Kurum, aynı zamanda olan Haznedar Perşembe Pazarı'nda pazar esnafının sofrasına da misafir oldu. Yoğun bir ilgi ile karşılanan Kurum, pazarcı önlüğü giyip tezgaha geçti ve esnafın satışına yardım etti. Ulaşımdan şikayet eden bir vatandaşı dinleyen Kurum, "31 Mart'tan sonra bu sorunların hepsini halledeceğiz." dedi.

Semt pazarında gençlerin de sorularını cevaplayan Kurum, her üniversite öğrencisine 10 bin lira burs vereceklerini belirtti. Murat Kurum, "Öğrenci evlerine 25 metreküp doğalgaz desteği sağlayacağız, 100 bin gencimize, 100 bin lira sermaye vererek iş kurma imkanı tanıyacağız. 39 ilçede ofisini kurmak isteyen gençlerimize ilk ofis desteği vereceğiz. Üniversite öğrencilerimize ulaşımda yüzde 40 indirim yapacağız. En önemlisi de gençlik merkezi kurarak, genç kardeşlerimizle birlikte İstanbul'u yöneteceğiz." ifadeleriyle pazar ziyaretini tamamladı.

BAKMADAN GEÇME
Murat Kurum, gündem olan deprem sözlerine açıklık getirdi: Yalana sarılan siyaset anlayışıyla 31 Mart
HABER
Murat Kurum, gündem olan deprem sözlerine açıklık getirdi: Yalana sarılan siyaset anlayışıyla 31 Mart'ta kaybedecekler
İstanbullu kimi istiyor? İBB Başkan Adayı Murat Kurum son anket sonucunu paylaştı!
HABER
İstanbullu kimi istiyor? İBB Başkan Adayı Murat Kurum son anket sonucunu paylaştı!

Yazar : TÜRKİYE GAZETESİ
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 01 Şubat, 2024 - 15:14
Haberle İlgili Daha Fazlası
Politika
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu NSosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    Türkiye, Romanya'yı son saniyelerde eledi!
    Türkiye, Romanya'yı son saniyelerde eledi!
    Kaydet
  • 2
    A Milli Takım'dan Romanya’ya büyük fark!
    A Milli Takım'dan Romanya’ya büyük fark!
    Kaydet
  • 3
    43,8 kilometrelik yeni çevre yolunda viyadükler yükseldi! 6 şeritli bölünmüş yol yapılacak
    43,8 kilometrelik yeni çevre yolunda viyadükler yü...
    Kaydet
  • 4
    Kapalıçarşı’da rekor fark! Altın almaya koşanlar şaşırdı
    Kapalıçarşı’da rekor fark! Altın almaya koşanlar ş...
    Kaydet
  • 5
    İzmir Gediz elektrik kesintisi listesi 23-24 Mart! İzmir'de elektrikler ne zaman gelecek?
    İzmir Gediz elektrik kesintisi listesi 23-24 Mart!...
    Kaydet
YAZARLAR
  • Prof. Dr. Ekrem Buğra Ekinci
    Prof. Dr. Ekrem Buğra Ekinci Şeriat kaldırılalı 100 yıl oldu... Hukuk inkılabına giden yol
    Kaydet
  • Cem Küçük
    Cem Küçük İsrail, Lübnan’ı bölmek istiyor
    Kaydet
  • İsa Karakaş
    İsa Karakaş Apartman kapıcılarında “Tam zamanlı” ezberi bozuldu
    Kaydet
  • İrfan Özfatura
    İrfan Özfatura Kanunsuzun kanunu: Ben yaptım oldu!
    Kaydet
  • Fatih Selek
    Fatih Selek İşte Antalya’daki adaylık borsasının itirafları
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Kapı kapı gezdi, 20 ton süt dağıttı
    Kapı kapı gezdi, 20 ton süt dağıttı
    Kaydet
  • Dünyanın en ilginç noktası! Bu parkta yürürken farkında olmadan 3 ülke geçiyorsunuz
    Dünyanın en ilginç noktası! Bu parkta yürürken farkında olmadan 3 ülke geçiyorsunuz
    Kaydet
  • 99 yaşında ama onu görenler hayret ediyor
    99 yaşında ama onu görenler hayret ediyor
    Kaydet
  • İslamiyet dünya ve ahiret saadetinin kaynağıdır
    İslamiyet dünya ve ahiret saadetinin kaynağıdır
    Kaydet
  • Baharı beklerken kış geldi: Kar 2 metreyi aştı
    Baharı beklerken kış geldi: Kar 2 metreyi aştı
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
Türk futbolunun acı kaybı
Türk futbolunun acı kaybı
Kaydet
Fenerbahçe Opet finale göz kırptı
Fenerbahçe Opet finale göz kırptı
Kaydet
Avrupa ülkesinde benzin satışına limit! Günlük 50 litre!
Avrupa ülkesinde benzin satışına limit! Günlük 50 litre!
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası