Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Haber
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok Next Sosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Spor
  3. Aziz Yıldırım: Galatasaray bizim dostumuz değil
Spor

Aziz Yıldırım: Galatasaray bizim dostumuz değil

Son Güncelleme: 24 Ekim, 2015 - 21:22
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn Next Sosyal Next Sosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Aziz Yıldırım: Galatasaray bizim dostumuz değil
Fotoğraf BaşlığıAziz Yildirim: Galatasaray bizim dostumuz degil

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Divan Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada Mayıs ayında yapılacak Kongre'de başkanlığı bırakacağını açıkladı.

Kaydet
a- | +A
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, futbolda şike davası nedeniyle geçirdikleri zor dönemde, Galatasaray'ın Kadıköy'de şampiyon olduktan sonra kupayı alma ısrarını unutamadığını belirterek, "Onlar orada saygı göstereceklerdi, kupayı da almayacaklardı. O zaman ebedi dostumuz olacaklardı ama şimdi dost değiliz" dedi.


Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde gerçekleştirilen yüksek divan kurulu toplantısında konuşan Aziz Yıldırım, sarı-lacivertli kulüpteki geleceği, yarın derbi maçta karşılaşacakları Galatasaray ve futbolda şike davası gibi çeşitli konularda açıklamalar yaptı.


Spor Toto Süper Lig'de 2011-2012 sezonunda Süper Final'in son maçında Galatasaray'ın Kadıköy'de şampiyon olduğu maçı anımsatan Yıldırım, şunları söyledi:


"Galatasaray en büyük rakiplerimizden ve dostlarımızdan birisi deniyor. Ben demiyorum. Dostluklar kolay kazanılmaz. Dostluklarda hata yapıldığı zaman insan görmez ama dostluklarda rencide edici durum olursa dostluk sonsuz olmaz. Olmaması da gerekir. İki takım geçmişte dostluk dolu maçlar yapmıştır. Biz hapisteyken burada play-off oynandı. Şampiyon oldular, tebrik ediyoruz. Üzgün ve yönetimi olmayan insanlara, mücadele ettiği bir dönemde, inat için bir zevki tatmak için orada o rezilliği yaşatmamak gerekir. Bunlar o rezilliği yaşattılar. Ben hiçbir zaman unutmam. Onlar orada saygı göstereceklerdi, kupayı da almayacaklardı. O zaman ebedi dostumuz olacaklardı ama şimdi dost değiliz."


Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek'i yarınki derbiye davet etmesine gerek olmadığını kaydeden Yıldırım, "Zaten gelecekler. Yerleri belli. Davete falan gerek yok. Davet edebilmek için birbirimizi iyi anlamamız lazım. Ben onları iyi biliyorum. İsteyen arzu eden kurallar gereği gelir" ifadesini kullandı.


Derbiyi kazanacaklarını iddia eden Yıldırım, "Yarın yeneceğiz. Onlara güveniyoruz. Türkiye'nin en iyi takımıyız ve Avrupa'nın en iyi takımlarından biriyiz. Onlar sahaya inancımızı yansıtacak ve yeneceğiz. 3-4 gündür gazeteler yazıyor, 'Fenerbahçe'yi yenebilirler' diye, yenemezler bizi. Onların elleri ayakları titriyor, daha yine titreyecek. Biz hepimiz tek yürek olarak, futbol oynayarak kazanıp yolcu edeceğiz. Ben başkanlığı bitirene kadar bu tarih devam edecek. Bunu bilsinler" şeklinde konuştu.


Aziz Yıldırım, futbolculara Ajax ve Galatasaray maçları öncesinde alacaklarının ödendiğini bildirdi.


Öte yandan Yıldırım, A Milli Futbol Takımı'nda futbolculara verilen primlerin kulüplere de verilmesi gerektiğini savundu. Sarı-lacivertli futbolcu Volkan Şen'den, milli takımdaki sakatlığının ardından 3 hafta faydalanamayacaklarını aktaran Yıldırım, futbolcunun bu süredeki ücretini ödemesi için Türkiye Futbol Federasyonu'na başvurduklarını kaydetti.


ŞENOL GÜNEŞ'İN AÇIKLAMALARINA CEVAP


Aziz Yıldırım, Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in, futbolda şike davasıyla ilgili açıklamalarına tepki gösterdi.


Şenol Güneş'in çalıştırdığı Trabzonspor'la, 2010 yılında oynayıp kaybettikleri Türkiye Kupası final maçını hatırlatan Yıldırım, şunları söyledi:


"Seremonide Şenol Güneş bana 'üzülmeyin, şampiyon siz olacaksınız' dedi. Trabzonsporla son maçı oynadık. Devre 1-1, soyunma odası koridorunda bana 'Başkan 45 dakika daha var, şampiyon siz olacaksınız' dedi. Hiçbir Trabzonsporlu diyebilir mi, 'O gün başkan, yönetim veya başka biri bize yenilin dedi' diye. 'Hukuken aklanmış olabilir ama vicdani kanıt yok' demiş. Bizi içeri atarlarken vicdani kanıt mı vardı? Şimdi de Şenol Güneş'e ve Beşiktaş'a soruyorum, Beşiktaş şike yaptı mı? Ben yapmadı diyorum ama onların ağzından da duymak istiyorum. Beşiktaş'ın kanunen hukuk önünde şike yapmadığı söylenirken Şenol Güneş gibilerinin vicdanında Beşiktaş aklandı mı? Aklanmadı diyorsa Beşiktaş yönetimini göreve çağırıyorum."


"GELECEK YIL MAYISTA BIRAKIYORUM"


Aziz Yıldırım, sezonunun son maçından sonra gelecek yılın mayıs ayında kulübü seçime götüreceğini ve görevi bırakacağını kaydetti.


Futbolda şike davasıyla ilgili Yargıtay sürecinin genel kurula kadar sonuçlanabileceğini anlatan Yıldırım, "Mayıs ayının 3. haftası genel kurul yapacağım. Mayıs ayının son haftası lig bitince kongre kararı alacağım. Ben de size teşekkürlerimle veda edeceğim. Burada yapılan mücadele, hepimizin hiçbir menfaati olamadan noktalanması lazım. Artık aileme zaman ayırmak istiyorum. İki kızımda yaşayamadıklarımı küçük kızımda yaşamak istiyorum. Sizlerden de bu karara saygı göstermenizi istiyorum" şeklinde konuştu.


Yıldırım, geçen yıl futbol takımının Rize'de uğradığı silahlı saldırıyla ilgili, savcıların iddianameyi bir an önce hazırlaması gerektiğini ifade etti.


3 Temmuz 2011'de başlayan futbolda şike soruşturmasının savcısı Mehmet Berk'in bir televizyon kanalına yaptığı açıklamalara değinen Yıldırım, "Benim hakkımda bir şeyler dedi, itirafçı oldu. 'Bana baskı yapıldı, rüşvet teklif edildi' dedi. Sen Türkiye Cumhuriyeti'nde savcıysan sana kim siyasi baskı yaptı ve rüşvet teklif etti, kamuoyuna açıkla. Yok bunu yapamıyorsan, o zaman Türkiye Cumhuriyeti'nin savcısı değilsin" diye konuştu.


Yıldırım'ın, yaşadığı zor dönemde kendisine verilen desteğe teşekkür ederken duygulandığı ve konuşmakta zorlandığı görüldü.


TAZMİNAT DAVALARI


Yıldırım, Yargıtay kararının kendileri adına olumlu olması durumunda, tazminat davalarıyla ilgili çalışmalara başlayacaklarını söyledi.


UEFA'nın, Yunanistan'ın Olympiakos takımına, kendi dönemlerinde yaptığı hatalara düşmemek için ceza veremediği savunan Yıldırım, şöyle konuştu:


"Yargıtay kararına göre hazırlık yapıyoruz. Beş yıllık süreçte Fenerbahçe manevi olarak çok yıprandı. UEFA, TFF ve şahıslarla ilgili bir ekip kuruyoruz. Bu ekip içinde, İtalya'da Juventus'un avukatlarıyla İngiltere ve ABD'den avukatlar var. Bunlarla maaş değil prim şeklinde anlaşmalar yapacağız. Yargıtay kararından sonra işlemlere başlayacağız ve herkese söyleyecek sözümü var."


Aziz Yıldırım, Gebze'de büyük bir tesis kuracaklarını ve ismini Fenerbahçe Kulübü 3 Temmuz Spor Akademisi Tesisleri koyacaklarını belirtti. Gebze'de 100 dönüm arazi aldıklarını anlatan Yıldırım, "Şimdi cuma günü itibariyle 44 dönüm aldım, 250 dönüme tamamlayacağım. Parayı da Ülker'le yaptığım isim sponsorluğundan aktaracağız. Bir kısımda imar var bir kısmı sit alanı. Önemli değil biz saha yapacağız. Proje olarak hazırladık. 5 yılda yapılması koşuluyla sistemi hazırlıyorum" şeklinde ifadeler kullandı.


Aziz Yıldırım, milli takım ve kulüp takımlarını aynı anda çalıştıran hocaları da eleştirerek, "Basketbolda rica ettiler bir sefer oyuncu verdik. Ben olduğum sürece artık göndermeyeceğim. Ya milli takım ya kulüp çalıştıracaklar. Bizde de kürekte varmış aynı durum. Onlara da talimat verdim. Ya Fenerbahçe'yi ya da milli takımı seçecekler" değerlendirmesini yaptı.


Son dönemde bazı medya mensuplarına kulüp olarak getirdikleri yasakların ardından yaşananlara da değinen Yıldırım, Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin onay verdiği her basın mensubunu, derneğe üye olma şartıyla stada alacaklarını kaydetti.


Öte yandan başkan Aziz Yıldırım, konuşmasından önce bir süre basın mensuplarıyla sohbet etti.
Editör: TÜRKİYE GAZETESİ
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn Next Sosyal Next Sosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 24 Ekim, 2015 - 21:22
Haberle İlgili Daha Fazlası
Spor
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu Next Sosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    TOKİ Batman kura sonuçları isim listesi belli oldu! 500 bin konut kura sorgulaması nereden, nasıl yapılır?
    TOKİ Batman kura sonuçları isim listesi belli oldu...
    Kaydet
  • 2
    Bağ-Kur ve GSS prim borcu olanlara müjde! 2026 sonuna kadar uzatıldı
    Bağ-Kur ve GSS prim borcu olanlara müjde! 2026 son...
    Kaydet
  • 3
    BES yatırımcısı için 5 uyarı! Yüzde 20 katkı payının ardından…
    BES yatırımcısı için 5 uyarı!
    Kaydet
  • 4
    Bursa'da okullar tatil mi? 8 Ocak Bursa Valiliği açıklaması gündemde!
    Bursa'da okullar tatil mi?
    Kaydet
  • 5
    Son dakika Zeytinburnu'nda sular ne zaman gelecek?  İSKİ Zeytinburnu su kesintisi programı
    Son dakika Zeytinburnu'nda sular ne zaman gelecek?...
    Kaydet
YAZARLAR
  • İsmail Kapan
    İsmail Kapan Trump nerede duracak?
    Kaydet
  • Yücel Koç
    Yücel Koç Doğum kontrolü de bir darbeydi!
    Kaydet
  • Rahim Er
    Rahim Er Maduro iyi başladı!
    Kaydet
  • Nur Tuğba Aktay
    Nur Tuğba Aktay Emlakçı diplomasisi: DC’nin kanlı ve paralı tapu sicili
    Kaydet
  • Sevil Nuriyeva
    Sevil Nuriyeva Trump’ın güce dayalı “düz mantığı” mı, yoksa bir “korku imparatorluğu” mu?..
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Erdek'teki sır perdesi aralanıyor mu? Gölette cansız bedeni bulunan Elif Kumal'ın son görüntüleri!
    Erdek'teki sır perdesi aralanıyor mu? Gölette cansız bedeni bulunan Elif Kumal'ın son görüntüleri!
    Kaydet
  • Ozan Akbaba'dan dev anlaşma! Servet kazanacak
    Ozan Akbaba'dan dev anlaşma! Servet kazanacak
    Kaydet
  • Anadolu Efes'in EuroLeague'deki kötü gidişatı sürdü
    Anadolu Efes'in EuroLeague'deki kötü gidişatı sürdü
    Kaydet
  • ABD'nin kalbinde el bastığı Kur'an Osmanlı'ya ait çıktı
    ABD'nin kalbinde el bastığı Kur'an Osmanlı'ya ait çıktı
    Kaydet
  • Nestlé zehirlenme riski nedeniyle Türkiye’deki bebek mamalarını toplatıyor: İşte riskli ürünler ve parti numaraları
    Nestlé zehirlenme riski nedeniyle Türkiye’deki bebek mamalarını toplatıyor: İşte riskli ürünler ve parti numaraları
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
ÜSKÜDAR BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN KAT KARŞILIĞI İNŞAAT YAPIM İŞİ İHALESİ İLANI
ÜSKÜDAR BELEDİYE BAŞKANLIĞI
Kaydet
Temu yasaklandı mı? Gümrüksüz alışveriş 30 Euro limiti kaldırıldı!
Temu yasaklandı mı?
Kaydet
Deniz ulaşımını fırtına vurdu! İDO ve BUDO seferleri iptal
Deniz ulaşımına hava engeli!
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Haber
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok Next Sosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası