Son dakika! MHP lideri Bahçeli'den AYM Başkanına sert tepki: Haddini aştığını düşünüyoruz

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Son dakika! MHP lideri Bahçeli'den AYM Başkanına sert tepki: Haddini aştığını düşünüyoruz

GÜNDEM Haberleri

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Kütahya Mitingi'nde önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli, AYM Başkanının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da dinlediği konuşmasında "Kararlarımızı eleştirmek yerine kararlara imza atanları hedef alan, insaf ve izanla bağdaşmayan, son tahlilde kişisel ve kurumsal itibarı zedelemeye yönelik ithamların da hiçbir faydası olmamaktadır" şeklinde konuşmuş ve tartışmalara yol açmıştı. Bunun üzerine MHP lideri Bahçeli sert tepki göstererek ‘AYM Başkanının haddini aştığını düşünüyoruz’ dedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin Kütahya Mitingi'nde 'Aziz Milletim Sıra Sende' şeklinde halka hitap etti ve seçime ilişkin önemli açıklamlarda bulundu. Bahçeli'nin hedefinde  AYM Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu vardı. Bahçel'nin konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni güçlü yürütme, yasama, bağımsız ve tarafsız yargı sayesinde Türkiye'nin önünü hiçbir mihrak kesemeyecektir. Geleceğin gücü Türkiye olacaktır. İnancımız budur, irademiz budur. Kütahya'nın duruşunu göstermenizi istiyorum. 14 Mayıs'taki seçime hazır mısınız? Şartlar ne olursa olsun sandığa gidecek misiniz?

HEPİMİZ TÜRK MİLLETİYİZ

1 oyunuzu MHP'ye bir oyunuzu da Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan'a verecek misiniz? TBMM'de Cumhur İttifakı'nı güçlendirecek misiniz? Malum parti başkanları gelsinler de Kütahya'nın şu muhteşem heyecanından ders alsınlar. Yürekleri dayanacaksa Kütahya'nın milli kararlılığını görsünler. Coşkunuz umutlarımızı diri tutuyor. Devlet ve milleriyle her şeyden önce Türkiye'yiz. Hepimiz Türk milletiyiz.

AYM BAŞKANI ZİLLET İTTİFAKININ YARGIYA YUVALANMIŞ HASTALIKLI KOLUDUR

Millet birdir, adı da Türktür. Doğudan batıya, kuzeyden güneye, büyük bir aile yapısı kökleşmiştir. Toplumsal düzeyde bizim gibi olmayanlarla, bizden farklı düşünenlerde sağlıklı bir ilişki kurmak zorundayız diyen Anayasa Mahkemesi neyi kast etmiştir? Anayasa Mahkemesi Başkanı'nın varmak istediği yer neresidir? Anayasa Mahkemesi Başkanı'nın dilinin altında eveleyip gevelediği asıl düşüncesi nelerden ibarettir? Zillet ve ihanet cephesine selam verdiğini uzaktan bakınca anlamayacak kadar saf mı duruyoruz? bu odakları tanıyoruz. Kafası zehirlenmiş AYM Başkanı'na hatırlatırım ki, Türkiye'de kuvvetler ayrılığı netleşmiştir. Anayasa Mahkemesi Başkanı zillet ittifakının yüksek yargıya yuvalanmış hastalıklı koludur, bunu reddediyoruz. Anayasa Mahkemesi Başkanı'nın haddini çok net bir şekilde aştığını düşünüyoruz. Kapatılma davası yılan hikayesine dönen HDP'ye hazine yardımının yapılmasını sağlayarak milletimizin ödediği vergilerin Kandil'e gönderilmesine vize vermiştir. Bu cinayettir. Anayasa Mahkemesi'nin yeniden yapılandırılmasını gerekli görüyoruz.

Anayasa Mahkemesi'nin yeniden yapılandırılması konusunda yanımızda mısınız? PKK'nın TBMM'de temsil edilmesini teşvik edip Türklüğe pranga vurmak isteyenlere şamarı vuracak mısınız? MHP, Kütahya milletvekili adaylarını TBMM'ye gönderiyor musunuz? Sayın Erdoğan'a ve Cumhur İttifakı'na sahip çıkıyor musunuz?

HDP'NİN KAPATILMASI HUKUK NAMUSUDUR

14 Mayıs seçimleri, yeni yüzyılın demokratik eşiği milli ve manevi değerlerin rehberleriyle geçilmesi gereken ilk kavşağıdır. Milletimizi oluşturan her vatan evladı bir ve eşittir. Türkiye'de sınıflı bir toplum yapısı yoktur. Bölücülüğün odağı HDP'nin kapatılması hukuk namusudur. Bu ihanet yuvasının kapatılmasını aylardır sürüncemede bırakanları, Türk milleti vakti saati geldiğinde kapatacaktır

ABD'den Avrupa ülkelerine tüm çevreler 14 Mayıs seçimlerini merak edip, zillet ittifakına destek mesajları vermektedir. PKK, Kılıçdaroğlu'nun dibindedir. Türkiye düşmanları Kılıçdaroğlu'nun amigoluğuna soyunmuşlardır Kılıçdaroğlu, milletten umudunu kesmiştir, sandıktan beklentisi kalmamıştır. Çıkar gruplarıyla emel birliği içindedir. Teröristlerle hedef birliği içindedir

İş için, aş için ve üreten ekonomi için sanayi ve tarım hizmetler sektöründe dev adımlar için aziz milletim sıra sende. Kılıçdaroğlu milletten umudu kesmiştir. Zillet ittifakı bir masa etrafından 12 ay 21 günden yaptıkları 123 toplantının sonunda güç  bela bir cumhurbaşkanı çıkardılar. Kahramanmaraş depremlerinin üzerinden 2 ay 23 gün geçmesine rağmen devlet ve millet millet iş birliği yaparak yaralar sarıldı ve yeni Türkiye müjdesi verildi. Bugüne istikrar, yarına huzur diyerek başaracağız."

AYM BAŞKANININ TARTIŞMAYA NEDEN OLAN SÖZLERİ

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da dinlediği konuşmasında tartışma çıkaran sözler sarf etti. Arslan, "Kararlarımızı eleştirmek yerine kararlara imza atanları hedef alan, insaf ve izanla bağdaşmayan, son tahlilde kişisel ve kurumsal itibarı zedelemeye yönelik ithamların da hiçbir faydası olmamaktadır" şeklinde konuşmuştu. Hatırlanacağı üzere Anayasa Mahkemesi, HDP'nin Hazine yardımı blokesini kaldırması sebebiyle Devlet Bahçeli'den büyük tepki almıştı.


Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...