Aşırı stres beyin hücrelerine zarar veriyor

Aşırı stres beyin hücrelerine zarar veriyor

SAĞLIK Haberleri

Beyin sağlığının psikoloji ile yakın ilişkisi olduğunu söyleyen Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Beyin Hastanesi Uzman Klinik Psikolog Ömer Bayar, güçlü bir beyin için stresten uzak kalmak gerektiğini vurguladı.

ZİYNETİ KOCABIYIK

“Beyin Farkındalığı Haftası” dolayısıyla beyin sağlığını korumanın yollarını anlatan Bayar şu tavsiyelerde bulundu:

> Stresi çözemiyorsanız destek alın: Beyindeki kimyasal düzensizlikler depresyon, kaygı bozuklukları, uyku problemleri beynin fazla hücre kaybetmesine, dikkat ve hafıza problemlerine yol açabilir. Sürekli stres oluşturan yıpratıcı ve travmatik bir ortamda ya da ilişkide bulunmak beyni yıpratır. Bundan dolayı bu sorunlara çözüm odaklı yaklaşmak, gerektiğinde hayat tarzında değişimlere gitmek, eğer çözümde zorlanılıyor ise profesyonel destek almak önemlidir.

> Alkolden uzak durun: Beyinde yıkıma en çok yol açan durumlardan biri alkol ve madde kullanımıdır. Alkol ve madde içerisindeki toksik kimyasallar beyni çok fazla etkiler ve çalışma sistemini bozar. Anlık kullanımlar dahi beyne zarar verir.

> İyi uyuyun: Gece uykusunu düzenli almak beynin gün boyu içinde bulunduğu süreçleri işleyebilmesi ve bir sonraki güne hazır başlayabilmesi için önemlidir.

> Daha çok açık havada dolaşın: Düzenli egzersiz, hareketli ve aktif bir hayat önemli. Açık havada vakit geçirmek, beyindeki kan akışını ve oksijenle beslenmesini artırır.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...