Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Avrupa'ya "grip mevsimi yaşlılar için ağır geçebilir" uyarısı

Avrupa'ya

Avrupa Birliği (AB) kurumu olan Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC), grip mevsiminin Avrupa ülkelerinde özellikle yaşlılar için ağır geçebileceği uyarısında bulundu. Yetkililer vatandaşları gerekli tedbirleri alması yönünde uyardı.

Kaydet
a- | +A

Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi ECDC'den yapılan açıklamaya göre, AB ülkelerinin çoğunda grip vakaları henüz düşük seyrediyor. Ancak Hırvatistan gibi bazı ülkelerde grip virüsünün yayılımı mevsim ortalamalarının üzerinde görülüyor.

ECDC yetkilileri, Avrupa ülkelerinde görülen ve gribe neden olan "H3N2" kodlu influenza virüsü alt türünün özellikle yaşlı kesimi etkilediğini bildirdi.

ECDC grip programı sorumlusu Pasi Penttinen, "H3N2 alt türünün neden olduğu vakaların mevsime göre erken tespit edilmesi, yaklaşan grip mevsiminin ağır geçebileceğini gösteriyor." ifadesini kulandı.

Avrupa'ya
Başlık ResmiAvrupa'ya "grip mevsimi yaşlılar için ağır geçebilir" uyarısı

ECDC yetkilileri, Avrupa ülkelerinde görülen ve gribe neden olan "H3N2" kodlu influenza virüsü alt türünün özellikle yaşlı kesimi etkilediğini bildirdi.

Penttinen, "Kovid-19 salgını sırasında grip vakalarında aşırı artış olması, özellikle yaşlılar ve zayıf bağışıklığa sahip kişiler açısından ciddi sonuçlar doğurabilir. Bu durum Kovid-19 nedeniyle zaten zorluk çeken sağlık sistemleri üzerine ilave yük bindirebilir. Bu nedenle gerekli tedbirleri almalı ve risk altındaki kişileri korumalıyız." değerlendirmesinde bulundu.

AB ülkelerinde geçen yılki grip mevsiminde grip vakalarında yüzde 99 düşüş kaydedilmişti. Geçiş mevsimlerinde de benzer şekilde düşük vaka sayıları görülmüştü.

ECDC yetkilileri, Kovid-19 salgınında kalabalıklardan kaçınma ve hijyen gibi ilaç kullanılmayan müdahalelerin sadece Kovid-19 virüsünün değil grip virüslerinin de yayılmasını engellemede etkili olduğunu ayrıca grip aşısının da hastalığın ağır geçirilmesini önlediğini bildirdi.

ECDC'nin verilerine göre, her yıl nüfusun yüzde 20'sine grip virüsü bulaşıyor, virüs kapan her 4 kişiden birinde hastalık belirtileri görülüyor.

BAKMADAN GEÇME
Avrupa İlaç Ajansı’ndan Moderna’ya 3’üncü doz onayı
HABER

Avrupa İlaç Ajansı’ndan Moderna’ya 3’üncü doz onayı

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.