Dolar gözden düştü, altın parıldıyor

Dolar gözden düştü, altın parıldıyor

EKONOMİ Haberleri

Son dönemde altın fiyatlarında hareketli seanslar yaşanıyor. Özellikle doların güç kaybetmesi, altını yeniden öne çıkarıyor.

İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık “Yerel seçimler, piyasaların sonucunu merakla beklediği en önemli gündem maddesi olarak karşımızda duruyor. Gram altın, 220-225 TL bandı arasında gidip geliyor. Seçime kadar altın fiyatlarında çok büyük bir oynama beklemiyorum” dedi. Atayık, ABD Merkez Bankasının (FED) yaptığı son toplantıda faizi sabit tutması ve bu yıl faizi artırmayacağı yönünde sinyaller vermesinin, altının dünyada güçlenmesini sağladığını belirterek; karar sonrası 1,326 dolarla 30 Nisan 2018’den bu yana en yüksek seviyesini gören altının ons fiyatının, cuma günkü kapanışta 1,317-1,320 dolar bandında olduğunu söyledi. Atayık, “Yatırımcılarımızın, altının gram fiyatının 210-200 TL seviyelerine gelmesini beklediklerini söyleyebiliriz” diye konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...