Bakan Akar: Herkes bilsin sonuna kadar Libya’da kalacağız

Düzenleyen:
Bakan Akar: Herkes bilsin sonuna kadar Libya’da kalacağız

GÜNDEM Haberleri

Güvenlik ve Askerî İş Birliği Mutabakat Muhtırası dâhilinde gerçekleştirilen faaliyetleri yerinde incelemek üzere gittiği Libya’nın başkenti Trablus’taki temaslarını sürdüren Millî Savunma Bakanı Hulûsi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’le birlikte Türk Silahlı Kuvvetleri personeli ile bir araya geldi.

Burada Mehmetçiğe seslenen Akar, Türkiye ile Libya arasında 500 seneye varan ortak tarih, kültür, anlayış ve inanç birlikteliği bulunduğuna işaret ederek şöyle konuştu:
Burada ciddi sıkıntı, haksızlık ve adaletsizlik vardı. Biz de burada atalarımıza yaraşır şekilde yapmamız gereken ne varsa, uluslararası hukuk ve adalet neyi gerektiriyorsa bu manada buradayız ve sonuna kadar da burada olmaya devam edeceğiz. Bizim buradaki görevimiz askeri eğitim iş birliği ve danışmanlık. Darbeci Hafter’in bütün Libya’ya hâkim olmak gibi hayali neredeyse gerçek olmak üzereydi. Fakat sizlerin katkılarıyla dengelerin değişmesi, bunu durdurdu, engelledi. 
Bakan Akar ve Orgeneral Güler, daha sonra Mitiga Hastanesine geçti. Bir dönem Hafter’in saldırılarına hedef olan hastanede incelemelerde bulunan Akar, buradaki Türk sağlık personeli ile de sohbet etti. 
Ardından helikopterle TCG Giresun’a inen Akar ve Güler, Savaş Harekât Merkezinde çalışmalarla alakalı bilgi aldı. Akar, buradaki konuşmasında Yunanistan’ın Ege’de son dönemde gerginliği artıran davranışlarına da dikkati çekti. “Uluslararası anlaşmalara aykırı olarak 23 adanın 16’sının silahlandırılması, askerî statü kazandırılması kabul edilemez” diyen Akar “Bu, çok açık ve net şekilde Lozan’ı ihlaldir. Dünyanın hiçbir yerinde kara suları 6 mil, hava sahası 10 mil olan bir ada yoktur” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...