Meclis, 4 Temmuz'da mesaiye başlıyor: Ana gündem; memur maaşları ve kira zammı...

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Meclis, 4 Temmuz'da mesaiye başlıyor: Ana gündem; memur maaşları ve kira zammı...

GÜNDEM Haberleri

Bayram tatilin ardından TBMM, 4 Temmuz'da toplanacak. Meclis'in ana gündem maddeleri arasında ise; memur maaşları ve kira zammı olacak.

Meclis, 4 Temmuz'da mesaiye başlıyor. TBMM'nin ana gündem maddeleri arasında; kirada yüzde 25 sınırı, memur ve memur emeklisi maaşı ve anayasa değişikliği olması bekleniyor.

Ensonhaber'de yer alan habere göre, Türkiye Büyük Millet Meclisi ise 4 Temmuz’da açılıyor. Meclis’in, bayramın arından ara zam teklifini gündeme alması beklenirken, düzenleme ile en düşük memur maaşının 22 bin liraya yükselmesi konuşuluyor. Diğer memurlar için ise görev, unvan, derece ve mesleki kariyer kriterlerine göre kademeli artış yapılacak. Belirlenen zam oranına 6 aylık enflasyon farklı da ilave edilecek.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın başlanlığında Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bürokratları teklifin son halini belirleyecek.

Meclis, 4 Temmuz'da mesaiye başlıyor: Ana gündem; memur maaşları ve kira zammı...

DÜZENLEME EMEKLİ MEMURLARI DA KAPSAYACAK

Ayrıca, memurlara yapılacak zam doğrudan memur emeklilerine de yansıyacak. En düşük emekli aylığının 7 bin 500 TL’ye yükseltilmesinin ardından yüksek prim ödeyen emeklilerin mağduriyetini önlemeye yönelik bir düzenleme de teklifte bulunacak.

KİRA ZAMMI BU YIL DA 25 İLE SINIRLANACAK

Kiracı ve ev sahiplerini karşı karşıya getiren konutlarda kira artışı sorununa yönelik hükümetin, ev kira zammını yüzde 25 ile sınırlayan düzenlemesiyle ilgili geçen günlerde açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bayramdan sonra meselenin Meclis’in ilk işlerinden olacağını ve düzenlemenin torba kanunla yasalaşacağını söyledi.

Meclis, 4 Temmuz'da mesaiye başlıyor: Ana gündem; memur maaşları ve kira zammı...

Bu kapsamda Meclis’in ilk işlerinden birisi de kira fiyatlarındaki artışı yüzde 25 ile sınırlama olacak. Anayasa değişikliği Hükümetin Meclis’in açılmaya başlamasıyla gündemindeki en önemli konular arasında Anayasa değişikliği de bulunuyor. Anayasa değişikliğinin maddeleri içinde başörtü konusu ve aileye ilişkin düzenlemeler olacak.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak: Ensonhaber

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...